Marš na Gače

Smo pripravljeni za vikend? Ta vikedn bo pester. Sobota 11.7. Marš na Gače.

  • 10:00 Štart pohoda
  • 10:30 Štart trail teka 13 km
  • 11:00 Štart kolesarskega izleta
  • 12:00 Otroški tek
  • 12:30 Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad
TRAIL TEK

Priporočamo trail copate ter počasnejši tempo, da se boste naužili naravnih lepot neokrnjene narave.
Proga je dolga slabih 13km, premagati pa boste morali 370 višinskih metrov. Proga je izredno lepa, razgibana ter senčna. Podlaga je večinoma makadamska, dobršen del poti pa poteka po stezah in pešpoteh, zato priporočamo trail copate z dobrim oprijemom.
Štart je v počitniškem naselju Gričice (ob odbojkarskem igrišču) na Gačah. Proga po sto metrih zavije na gozdno pot do proge za tek na smučeh. Kmalu pridemo na gozdno cesto po kateri se vzpenjamo pribljižno 4km mimo smučišča proti Belim stenam. Ko pridemo na vrh se spustimo v smeri proti Škrilju ter po cca 500m spusta zavijemo desno nazaj na pešpot, kjer sledi prvi bolj tehničen, a najlepši del. Kmalu se po ozki pešpoti začenjamo vzpenjati, prečkamo cesto in se vzpnemo na najvišjo točko proge poleg vrha Vinica. Sledi rahlo prečenje gozda in že se znajdemo na prečenj prog smučišča, kjer boste lahko uživali v razgledu in prelepi naravi. Sledi spust mimo razvalin nekdanjega kočevarskega naselja Gače in gasilske koče po makamski cesti do Štal, kjer zavijemo desno po cesti do Komarne vasi. Tam zavijemo na progo za tek na smučeh nazaj v naslednje Gričice do terase pri žičnici Medo, kjer je cilj trail teka.
Višinska razlika med najvišjo in najnižjo točko proge je 300m – Skupaj se boste dvignili za 370m. Štart in cilj sta na isti nadmorski višini to je na 700m. Najvišja točka je 965m n.m.v. Proga je kar zahtevna, saj ravnine praktično ni. V prvem delu se proga dviga, srednji del je razgiban, v zadnjem delu pa sledi spust.
OPOZORILO! Po gozdnih cestah se teče ob normalnem prometu ob desnem robu cestišča!!!
PRIJAVE: Na štartu pri koči Gače od 8.30 dalje. Predprijava 12€, na dan prireditve 18€
PREDPRIJAVE: do petka 10.7.2020 do 12:00 ure na naslovu:
https://forms.gle/q2MikcpTcFu9QJZS6
KATEGORIJE: V trail teku na 13km enake kot v Dolenjskem tekaškem pokalu.
NAGRADE: Vsak udeleženec dobi malico in spominsko majico. Prvi trije v kategorijah medalje, pokale in praktične nagrade